Your Cart
0 Artikel | 0.00
×
...

Elfenbankje kopen? Met deze 10 checks krijg je de beste kwaliteit

| Leestijd 5 Minuten

Wil je Elfenbankje kopen in de vorm van capsules? Dan is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Supplementen moeten van topkwaliteit zijn, anders kun je ze beter niet nemen. Dit is een van de redenen waarom wij onze paddenstoelen supplementen zo uitgebreid laten testen. In dit artikel geven we je tips voor het kopen van de allerbeste Elfenbankje capsules.

10 dingen om op te letten bij het kopen van Elfenbankje capsules

elfenbankje kopen waar moet je op letten

1. Zijn de Elfenbankje capsules biologisch en gecertificeerd?

First things first. Let er alsjeblieft op dat je functionele paddenstoelen supplementen, of je nu Elfenbankje zoekt, Cordyceps, Lion’s Mane, Chaga of Reishi, biologisch zijn. Waarom dit zo belangrijk is? Omdat je geen schadelijke stoffen in je lichaam wil hebben. 

De functionele paddenstoelen van MushPeak zijn daarom natuurlijk biologisch. Ze worden geteeld zonder het gebruik van synthetische pesticiden, herbiciden of kunstmest. 

Daarnaast schenken biologische kwekerijen aandacht aan de natuurlijke gezondheid van de ondergrond waaruit de paddenstoelen groeien. Een gezonde bodem die rijk is aan mineralen geeft de paddenstoelen een hoger gehalte aan voedingsstoffen.

Tot slot zijn onze biologische paddenstoelen niet genetisch gemodificeerd. Als je dus tegen genetisch gemodificeerde organismen (GMO) bent vanwege welke reden dan ook, is het handig om te weten dat je bij ons non-GMO paddenstoelen supplementen krijgt.

Lees ook: Wat zijn beta-glucanen en hoe krijg je er genoeg van binnen?

2. Zijn de paddenstoelen gekweekt in een gecontroleerde omgeving?

Dan een tweede belangrijke check. Zijn de paddenstoelen gekweekt in een gecontroleerde omgeving? Of worden ze in het bos geplukt? 

Hoewel dat laatste vrij biologisch klinkt, kan het allesbehalve gezond zijn. Paddenstoelen zijn namelijk een kei in het absorberen van stoffen uit hun omgeving, waaronder gifstoffen en zware metalen. Dit wordt bioaccumulatie genoemd.

Eet je een paddenstoel die vol zit met dit soort stoffen? Of slik je supplementen van verontreinigde paddenstoelen? Dan kunnen die stoffen ook in jouw lichaam komen. Dat kan zelfs leiden tot vergiftiging, maagproblemen of neurologische symptomen.

Daarom is het zo belangrijk om te checken of jouw paddenstoelen supplementen a) biologisch zijn, b) zijn gekweekt in gecontroleerde omstandigheden en c) uitvoerig zijn getest op effectieve dan wel schadelijke bestanddelen. Uiteraard voldoen de supplementen van MushPeak hier allemaal aan.

3. Zijn de paddenstoelen supplementen onderworpen aan onafhankelijke tests? 

elfenbankje kopen

MushPeak laat elke batch paddenstoelen supplementen, dus ook onze Elfenbankje capsules, testen door onafhankelijke laboratoria van derden. De testresultaten vind je terug op de productpagina’s in onze shop.

Waarom doen we dat? Wel, ten eerste zijn onafhankelijke laboratoria niet betrokken bij de productie of verkoop van een product. Zo zijn er geen belangenconflicten en kunnen we de hoogste betrouwbaarheid van de resultaten garanderen.

Naar onze mening is dat echt een van de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van Elfenbankje of andere paddenstoelen supplementen.

4. Hoeveel bèta-glucanen en andere werkzame bestanddelen bevatten de supplementen?

Je koopt een paddenstoel supplement vanwege de positieve werking die het heeft op je geestelijke en fysieke gezondheid. Zo staat Elfenbankje (Turkey Tail) bekend om zijn positieve werking op de darmen en het immuunsysteem.

Lees ook: Alles over de werking van Turkey Tail + 10 voordelen

Dan wil je natuurlijk wel dat de effectiviteit van het supplement zo hoog mogelijk is. Kijk daarom naar de ingrediëntenlijst. Hoe hoog is de concentratie aan werkzame bestanddelen? Die werkzame bestanddelen verschillen per functionele paddenstoel, maar een van de belangrijkste bestanddelen van Elfenbankje zijn de bèta-glucanen.

De Turkey Tail supplementen van MushPeak bevatten daarom meer dan 48% aan bèta-glucanen.

5. Worden de juiste extractie- en purificatiemethodes toegepast?

Er bestaan verschillende methodes om de werkzame bestanddelen van functionele paddenstoelen te extraheren. Methodes waarbij toxische oplosmiddelen worden gebruikt zoals hexaan, moet je absoluut vermijden. 

Goede purificatiemethodes zijn gebaseerd op water of stoom. Maar overmatige verhitting kan weer leiden tot het verlies van belangrijke voedingsstoffen en verbindingen. Dit vermindert de kwaliteit aanzienlijk.

Daarom worden voor de supplementen van MushPeak de beste purificatie- en extractiemethoden gebruikt: een purificatiemethode (stomen en malen) voor de 1:1 paddenstoelen poeder en een extractiemethode (water en ethanol) voor de dual extracten.

Lees meer over het verschil tussen de 1:1 capsules en de dual extracten.

6. Is de verkoper transparant over de testresultaten?

Testresultaten bieden een objectieve bevestiging van de kwaliteit van de producten. Ze laten zien dat de paddenstoelen supplementen zijn getest op mogelijke verontreinigingen, zoals pesticiden, zware metalen en microbiële verontreinigingen, en dat ze voldoen aan de geldende normen.

We gaven het al aan, maar bij MushPeak kun je alle testresultaten bekijken op de productpagina’s.

7. Zie je geen toevoegingen, fillers of andere vreemde dingen op de ingrediëntenlijst?

Sommige supplementen bevatten vulstoffen, kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen en andere onnodige toevoegingen. Die willen we natuurlijk niet. Kijk daarom altijd op de ingrediëntenlijst van de producten. 

Is die lijst eenvoudig, kort en bevat het gewoon simpelweg de extracten en bestanddelen van de paddenstoel? Dan weet je dat het supplement puur is en geen toevoegingen bevat.

8. Voldoen de paddenstoelen supplementen aan de kwaliteitsnormen?

Zorg ervoor dat jouw Elfenbankje supplement voldoet aan de kwaliteitsnormen. Zo zijn de functionele paddenstoelen van onze leverancier EU-gecertificeerd door Kiwa, een wereldleider op het gebied van testen, inspectie en certificering (TIC).

9. Kun je jouw Elfenbankje kopen zonder dat je blut raakt?

Hoewel kwaliteit het belangrijkste is, betekent een hogere prijs niet per se betere kwaliteit. Soms is de marketingstrategie van een webshop zo dat het zijn producten hoger prijst. Maar de prijs zegt niets over de daadwerkelijke kwaliteit van de gebruikte ingrediënten of de productieprocessen.

Ook kunnen paddenstoelen supplementen toegevoegde ingrediënten, zoals cacao of maca, bevatten die niet noodzakelijk zijn voor de effectiviteit van je Elfenbankje capsules. Die extra ingrediënten kunnen de prijs opdrijven zonder dat ze echt bijdragen aan de gezondheidsvoordelen.

10. Zijn klanten blij met de service en kwaliteit van de producten? 

Tot slot: kijk eens wat andere mensen zeggen over de webshop en de producten. Bij MushPeak doen we er alles aan om een zo goed mogelijke klantenservice aan te bieden. Behalve dat we voor topkwaliteit producten gaan, willen we graag toegankelijk zijn voor onze klanten.

De tevredenheid van onze klanten kun je zien aan de positieve reviews die we hebben ontvangen (scroll naar beneden op onze homepage):

Fantastische klantenservice en supersnelle bezorging. Nog de volgende dag ontvangen! (Gerhard over Chaga)

Koop je Elfenbankje capsules bij MushPeak

Om de beste biologische capsules van Elfenbankje te kopen, is het dus handig om in elk geval de ingrediëntenlijst te controleren, de testresultaten van onafhankelijke laboratoria te raadplegen en de beoordelingen van andere klanten te bekijken.

Zoals je hebt gezien, zijn wij best trots op de kwaliteit van onze paddenstoelen supplementen. Wil je zeker weten dat je pure, biologische Elfenbankje capsules in huis haalt? Kies dan voor MushPeak!

Ontdek onze paddenstoelen!

 

Disclaimer

Supplementen mogen niet worden gebruikt ter vervanging van gevarieerde voeding, een gezonde levensstijl of voor het behandelen van een ziekte. Houd dit product buiten het bereik van kinderen. Raadpleeg bij ziekte, zwangerschap of onduidelijkheid altijd je huisarts. De informatie op deze website is alleen bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en kan niet worden beschouwd als medisch advies. Hoewel de traditionele Chinese geneeskunde al duizenden jaren bestaat en bij talloze mensen is getest, maakt MushPeak geen claims die wijzen op een bewezen geneeskrachtige werking van kruiden of paddenstoelen. Dit is in verband met de huidige EU-wetgeving. Gedetailleerde informatie over paddenstoelen is beschikbaar via openbare bronnen op internet. Neem gerust contact met ons op bij vragen.

Logo

We zijn online en helpen je Graag!

Select your language:
Nederlands English