Your Cart
0 Artikel | 0.00
×
...

Gewoon elfenbankje: ervaring met Turkey Tail (90 dagen test)

| Leestijd 9 Minuten

Wat vinden mensen van het gewoon elfenbankje, ofwel de Turkey Tail mushroom? Wat zijn de verschillende ervaringen met dit paddenstoel supplement? In dit artikel lees je wat klanten ervan vinden, wat wij zelf hebben ervaren en wat onderzoek zegt over de werking van Turkey Tail.

Waar zijn elfenbankjes goed voor?

Elfenbankjes kunnen goed zijn voor het versterken van het immuunsysteem en het beschermen tegen veroudering, celbeschadiging en pathogenen. De meeste mensen gebruiken elfenbankje capsules voor het verbeteren van hun spijsvertering en algemene weerstand.

gewoon elfenbankje in het bos

Mede dankzij deze voordelen staat Turkey Tail ook bekend als ‘paddenstoel voor het immuunsysteem’.

Wat suggereert onderzoek naar het gewoon elfenbankje?

Het onderzoek dat de laatste jaren is gedaan naar Turkey Tail mushrooms, wijst op positieve resultaten voor de gezondheid. De meeste studies suggereren dat gewoon elfenbankje een versterkend effect op de weerstand kan hebben via verschillende mechanismen.

Turkey Tail tegen kanker

Elfenbankjes bevatten polysacharide-K (PSK) en polysacharide-peptide (PSP). In Japan wordt PSK uit gewoon elfenbankje gebruikt in behandelingen tegen kanker. Zowel PSK als PSP hebben volgens onderzoek tumorremmende eigenschappen.

Gewoon elfenbankje tegen diabetes type 2

De antioxidanten in Turkey Tail kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen zijn schadelijk voor onze cellen en kunnen leiden tot ziektes als Alzheimer, Parkinson, diabetes, hart- en vaatziekten en kanker.

Volgens onderzoek kon Turkey Tail oxidatieve stress bij ratten met diabetes type 2 aanzienlijk verminderen. De onderzoekers suggereerden dat Turkey Tail gunstige effecten kan hebben bij het voorkomen van diabetische complicaties bij patiënten die aan diabetes type 2 lijden.

Turkey tail tegen toxoplasmose

Elfenbankjes staan ook bekend om hun antiparasitaire werking. Zo liet onderzoek zien dat Turkey Tail een bestrijdend effect had op toxoplasmose. Toxoplasmose wordt veroorzaakt door de parasiet Toxoplasma gondii. Als je immuunsysteem sterk is, hoef je daar niet veel van te merken.

Is je weerstand echter zwak, dan kan toxoplasmose leiden tot griepachtige verschijnselen, neurologische schade of verstandelijke beperkingen (bij baby’s). Toxoplasmose kun je onder andere oplopen via kattenpoep, rauw vlees of besmet water en voedsel.

Gewoon elfenbankje: ervaringen van onze klanten

elfenbankje capsules paddenstoel

Als onderdeel van ons onderzoek vroegen we klanten die bij ons Turkey Tail kopen om hun ervaringen. Elizabeth, Bart en Gerhard waren zo vriendelijk om hun mening met ons te delen:

  • Elizabeth: “Ik gebruik elfenbankje supplementen om mijn leukemie onder controle te houden.”
  • Bart: “Een half jaar geleden begon ik met Turkey Tail supplementen. Elke dag neem ik twee capsules in de ochtend bij mijn ontbijt, en ik heb het idee dat mijn weerstand daardoor veel sterker is geworden. Ik ben al vijf maanden niet één keer ziek geweest, wat best uitzonderlijk is.”
  • Gerhard: “Turkey Tail is voor mij een van de beste medicinale paddenstoelen die er zijn. Sinds ik ermee begon zijn mijn darmklachten een stuk minder geworden. Ik combineer het samen met Lion’s Mane om me beter te concentreren. Dit is de derde bestelling die ik bij MushPeak doe, en ik ben erg tevreden.”

Een 90-daagse proef op de som met Turkey Tail

Om te zien wat gewoon elfenbankje voor de weerstand en algemene gezondheid kan doen, probeerde ons teamlid 90 dagen lang Turkey Tail uit. Dit zijn haar bevindingen:

“Intussen ben ik zo’n beetje een expert geworden op het gebied van paddenstoel supplementen. Ik verdiep me graag in onderzoek en lees alles wat ik kan vinden over medicinale paddenstoelen. Maar om echt te ervaren wat ze voor mij persoonlijk doen, is de enige manier om het zelf te testen.”

“Ik had al goede ervaringen met andere paddenstoel supplementen, dus van Turkey Tail had ik hoge verwachtingen. Vooral met de spijsvertering. Ik heb al jaren Prikkelbare Darm Syndroom, wat zich soms uit in een opgeblazen buik, ontstoken darmen of constipatie. Dus ik hoopte dat het met elfenbankje capsules beter zou worden.”

Maand 1: “Midden in de maand een flare-up”

“Elke maand heb ik zo’n twee keer een flare-up, een PDS-aanval noem ik dat. Vroeger dacht ik dat het kwam doordat ik iets verkeerds had gegeten, maar nu weet ik dat het ingewikkelder ligt en ook met mijn stresslevels te maken heeft. In de eerste maand dat ik met gewoon elfenbankje begon, had ik één flare-up. Niets bijzonders verder.”

Maand 2: “Geen last van buikproblemen”

“In de tweede maand heb ik geen enkel probleem gehad met mijn buik. Dát vond ik wel bijzonder, want ik kon me niet heugen wanneer ik voor het laatst een hele maand geen problemen had gehad. Ik kon lekker sporten, zonder last van een opgezwollen buik.”

Maand 3: “Gewoon elfenbankje is nu mijn favoriete supplement”

“En ook in de derde maand waren mijn buikproblemen nihil. Ik had wel een avondje last, er was veel stress door een verhuizing, maar dat ging sneller weg dan normaal. Het was nu maar één avond en de volgende dag was alles gewoon normaal.”

“Ik was echt positief verrast door Turkey Tail! Het is zo’n groot probleem altijd geweest, die buikklachten. Maar nu heb ik nauwelijks meer last. Ik blijf Turkey Tail nemen, het is mijn favoriete supplement geworden.”

Andere ervaringen met de ‘paddenstoel voor de weerstand’

turkey tail mushroom

Tot dusver lijkt gewoon elfenbankje alles behalve gewoon. Het is niet voor niets een populair paddenstoel supplement. Toch zijn er mensen die ook andere, wat minder leuke, ervaringen hebben met Turkey Tail mushrooms. 

Een snelle zoektocht op het internet leert ons dat sommige mensen er niets van merken of een heel klein verschil merken. Anderen worden er misselijk van in het begin. Daarom is het belangrijk om de maximaal toegestane hoeveelheid van twee capsules per dag niet te overschrijden!

Elk lichaam is anders, dus wat voor de een werkt, hoeft niet voor de ander te werken. De enige manier om te zien wat het voor jou doet, is om het zelf te proberen. Wil je zeker weten dat je de beste kwaliteit in huis haalt? Kies dan uitsluitend voor biologische, geteste paddenstoelen.

Koop nu jouw geteste, biologische elfenbankje capsules

Mushroom laat al zijn biologische paddenstoel supplementen uitvoerig testen door externe laboratoria. Ze worden getest op aanwezige voedingsstoffen, besmettingen en metalen. De uitslagen vind je op de productpagina’s. Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op met ons team van medicinale paddenstoelen experts.

Ontdek onze paddenstoelen!

Meer lezen over paddenstoel supplementen

Disclaimer

Supplementen mogen niet worden gebruikt ter vervanging van gevarieerde voeding, een gezonde levensstijl of voor het behandelen van een ziekte. Houd dit product buiten het bereik van kinderen. Raadpleeg bij ziekte, zwangerschap of onduidelijkheid altijd je huisarts. De informatie op deze website is alleen bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en kan niet worden beschouwd als medisch advies. Hoewel de traditionele Chinese geneeskunde al duizenden jaren bestaat en bij talloze mensen is getest, maakt MushPeak geen claims die wijzen op een bewezen geneeskrachtige werking van kruiden of paddenstoelen. Dit is in verband met de huidige EU-wetgeving. Gedetailleerde informatie over paddenstoelen is beschikbaar via openbare bronnen op internet. Neem gerust contact met ons op bij vragen.

Logo

We zijn online en helpen je Graag!

Select your language:
Nederlands English