Your Cart
0 Artikel | 0.00
×
...

Kwaliteitscontrole biologische paddenstoelen

Een paddenstoel supplement moet van topkwaliteit zijn. Om je gezondheid te ondersteunen, moeten je supplementen zijn gemaakt van biologische paddenstoelen en vrij zijn van fillers, besmettingen en giftige stoffen. Daarom staat de kwaliteitscontrole van onze paddenstoelen op nummer één. 

Elke levering – en dan bedoelen we ook echt elke levering – sturen we naar onafhankelijke laboratoria van derden. Daar controleren ze onze producten op bèta-glucanen, alfa-glucanen, zware metalen, pesticiden en microbiële besmettingen.

Elke batch biologische paddenstoelen wordt getest

Onze paddenstoelen zijn natuurlijk biologisch. Waarom zouden we ze dan testen? Omdat we absoluut zeker willen zijn dat we topkwaliteit bieden. Paddenstoelen hebben namelijk een sterk vermogen tot bioaccumulatie. Dat betekent dat ze veel voedingsstoffen uit hun omgeving absorberen. Daar vallen ook ongewenste of giftige stoffen onder. 

Paddenstoelen staan daarom, naast hun krachtige eigenschappen (1), ook bekend als ‘opruimers van de natuur’. Aangezien we deze stoffen niet in ons lichaam willen, laten we onze paddenstoelen uitgebreid testen.

Als enige mushroom webshop in Europa laten wij zonder uitzondering elke levering paddenstoelen testen. De resultaten vind je op de productpagina’s van onze supplementen. Zoek op de batchcode (deze staat op de onderkant van jouw potje) om jouw supplement te vinden. 

Biologische paddenstoelen getest op bèta-glucanen

Behalve op giftige stoffen laten we onze biologische paddenstoelen op belangrijke voedingsstoffen testen. Per paddenstoel supplement verschilt dit, maar bij de meeste supplementen zoeken we een hoge concentratie aan bèta-glucanen. 

Dit kun je alleen aantonen door een specifieke test op bèta-glucanen te doen – en niet enkel op polysachariden. Het zijn de bèta-glucanen die in verband worden gebracht met een probiotische werking, waardoor ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de darmen en het immuunsysteem (2). 

Controle over het kweekproces van de paddenstoelen

De meeste functionele paddenstoelen groeien op dode bomen in openbare bossen. Waarom halen we ze dan niet direct uit de natuur? Wel zo biologisch, toch? Omdat we dan totaal geen controle hebben over de groeiomstandigheden en de omgeving van de mushrooms. 

Zoals we hierboven al aangaven, nemen paddenstoelen veel stoffen op uit hun omgeving. Daaronder vallen zware metalen en andere giftige stoffen – zeker in gebieden die vervuild zijn door de mens. 

Daarom werken we met gespecialiseerde, ervaren kwekerijen die de paddenstoelen op een volledig biologische manier laten groeien. Zonder het gebruik van kunstmest, pesticiden, herbiciden, fungiciden, synthetische stoffen of andere chemicaliën. Gewoon, puur natuurlijk. Maar dan wel gecontroleerd en veilig. 

Biologische paddenstoelen geïmporteerd uit China

Wij importeren onze paddenstoelen uit China. Dit is hét land waar functionele paddenstoelen van oudsher gebruikt worden in de lokale traditionele kruidengeneeskunde

Deze kennis bestaat al zo’n tweeduizend jaar lang en in die tijd heeft China enorm veel expertise opgedaan in het kweken, oogsten en verwerken van paddenstoelen. Bovendien heeft China een grote diversiteit aan functionele paddenstoelen, waaronder Reishi, Cordyceps, Lion’s Mane, Chaga en Turkey Tail

Maar net als in elk ander land zijn niet alle leveranciers of kwekerijen hetzelfde. Daarom zijn wij extreem zorgvuldig met het selecteren van biologische, duurzame leveranciers, en testen wij alle producten op hun kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid.

Paddenstoelen supplementen op basis van vruchtlichamen

MushPeak verkiest vruchtlichamen van biologische paddenstoelen boven mycelium. Mycelium kun je zien als de wortels van de paddenstoel. Het is een netwerk aan schimmeldraden dat in de grond of tussen bladeren groeit, van waaruit de vruchtlichamen ontstaan.

Mycelium kan ook bioactieve stoffen bevatten, maar de vruchtlichamen bevatten sowieso hoge concentraties aan voedingsstoffen, enzymen en bioactieve verbindingen. Hieronder vallen polysachariden, bèta-glucanen en triterpenen: de voedingsvezels die bijdragen aan de werkzaamheid.

Ook in de traditionele Chinese geneeskunde worden vruchtlichamen meer gebruikt dan mycelium. Om de kwaliteit, effectiviteit en zuiverheid van onze paddenstoelen supplementen te garanderen, werken wij daarom uitsluitend met hoogwaardige, biologische vruchtlichamen.

Maximale transparantie en duidelijkheid

Even belangrijk als de kwaliteitscontrole zijn transparantie en klantvriendelijkheid. Onze paddenstoelen moeten worden gekweekt op biologische wijze en in een schone omgeving zonder schadelijke stoffen – vandaar onze rigoureuze kwaliteitscontrole.

Ook willen we jou voorzien van alle informatie die je nodig hebt en zoekt. Daarom vertellen we je precies welke delen van de paddenstoel je krijgt, wat het percentage is van de belangrijke voedingsstoffen en wat de labresultaten aangeven.

Alle etiketten op onze producten bevatten de volgende informatie:

  • Naam van het paddenstoel supplement
  • Inhoud
  • Gebruiksaanwijzing
  • Ingrediënten
  • QR-code voor labresultaten
  • Adresgegevens MushPeak B.V.

Hoewel wij al onze supplementen door onafhankelijke laboratoria van derden laten testen, willen wij geen claims maken over hun mogelijke werking. Dit is in verband met de huidige EU-wetgeving. 

Bovendien zien wij in dat elk mens uniek is – geen enkel product werkt hetzelfde bij iedereen. Vandaar dat wij op elke productpagina een heldere disclaimer hebben staan. 

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag je vragen en voorzien je van alle informatie die je nodig hebt!

EU-gecertificeerde biologische paddenstoelen

De paddenstoelen van onze leverancier zijn EU-certified door Kiwa, een wereldleider in de top 20 op het gebied van testen, inspectie en certificering (TIC). Ook zijn onze supplementen glutenvrij, vegan en non-gmo (niet genetisch gemodificeerd). Ze zijn geschikt voor mensen met alle soorten diëten.

Ga voor topkwaliteit paddenstoelen supplementen

Bekijk onze shop met biologische paddenstoelen supplementen en ontdek zelf de voordelen van pure, topkwaliteit mushrooms!

Ontdek onze paddenstoelen!

 

Referenties

  1. Cerletti C., Esposito S., & Lacoviello L. (2021). Edible Mushrooms and Beta-Glucans: Impact on Human Health. Nutrients 13(7): 2195. https://doi.org/10.3390/nu13072195
  2. Russo, P., López, P., Capozzi, V., de Palencia, P. F., Dueñas, M. T., Spano, G., & Fiocco, D. (2012). Beta-glucans improve growth, viability and colonization of probiotic microorganisms. International Journal of Molecular Sciences. 13(5), 6026–6039. https://doi.org/10.3390/ijms13056026
Logo

We zijn online en helpen je Graag!

Select your language:
Nederlands English