Your Cart
0 Artikel | 0.00
×
...

Lion’s Mane nadelen: 10 meest gestelde vragen

| Leestijd8Minuten

Hoewel Lion’s Mane enorm veel voordelen biedt, zoals andere medicinale paddenstoelen, kunnen er ook nadelen aan Lion’s Mane kleven voor bepaalde mensen. In dit artikel behandelen we de 10 meest gestelde vragen over het gebruik en de aankoop van Lion’s Mane supplementen.

1. Kan Lion’s Mane een allergische reactie veroorzaken?

Als je allergisch bent voor paddenstoelen, dan kan Lion’s Mane nadelen voor je hebben. Je kunt last krijgen van huiduitslag of ademhalingsmoeilijkheden. Maar voor mensen die niet allergisch zijn voor paddenstoelen, wordt Lion’s Mane als veilig beschouwd. Dit geldt zowel voor de culinaire vorm (je kunt Lion’s Mane ook als normale paddenstoelen in de pan bakken) als voor de paddenstoelen supplementen.

Weet je niet zeker of Lion’s Mane veilig voor jou is? Vraag het dan eerst aan je huisarts voordat je het probeert.

2. Moet ik mijn huisarts raadplegen voordat ik Lion’s Mane ga gebruiken?

Het is altijd verstandig om je huisarts te vragen om meer informatie als je ergens niet zeker van bent of als je medicijnen gebruikt. Hoewel wordt geadviseerd om Lion’s Mane niet met bloedverdunners te gebruiken (omdat de paddenstoel mogelijk een bloedverdunnend effect kan hebben), hebben wij tot nu toe geen wetenschappelijk onderzoek kunnen vinden over de interacties van Lion’s Mane met moderne medicijnen. 

Ook hebben dierstudies aangetoond dat Lion’s Mane mogelijk de bloedsuikerspiegel kan verlagen. Hoewel er geen onderzoek is gedaan naar het effect van Lion’s Mane op mensen met diabetes, kan het verstandig zijn om Lion’s Mane niet te combineren met medicijnen voor diabetes.

Hoge doseringen van Lion’s Mane niet schadelijk volgens dierstudies

De meeste onderzoeken bestaan uit dierstudies, maar daaruit blijkt dat hoge doseringen van Lion’s Mane geen nadelen voor de gezondheid hadden. Heb je een medische aandoening of gebruik je medicijnen (op recept of vrij verkrijgbaar)? Vraag dan voor de zekerheid je huisarts om meer informatie.

3. Is het veilig om Lion’s Mane elke dag te nemen?

Lion’s Mane is een eetbare paddenstoel. Als paddenstoel én als supplement wordt het als veilig beschouwd om het elke dag te consumeren – zeker als je geen last hebt van een allergie voor paddenstoelen, diabetes of bloedverdunners neemt. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan paddenstoelen capsules staat op twee per dag. Om eventuele bijwerkingen (zoals misselijkheid) te voorkomen, raden we aan om die hoeveelheid niet te overschrijden. 

4. Mag je Lion’s Mane nemen als je zwanger bent of borstvoeding geeft? 

Er zijn geen studies gedaan naar de veiligheid van Lion’s Mane tijdens zwangerschap of borstvoeding. Vraag je huisarts om meer informatie, of kies ervoor om geen supplementen te nemen om zeker te zijn dat het Lion’s Mane geen nadelen heeft voor de gezondheid van jou of je baby.

5. Zijn er nadelen aan Lion’s Mane in combinatie met antidepressiva?

Dierstudies en enkele wetenschappelijke onderzoeken op mensen tonen aan dat Lion’s Mane een gunstig effect kan hebben op de stemming en de mentale gezondheid. Er is nog geen onderzoek gedaan naar de interactie van Lion’s Mane met antidepressiva. Maar als je antidepressiva gebruikt, vraag dan je huisarts om meer informatie.

6. Moet je stoppen met het nemen van Lion’s Mane voor een operatie?

Vanwege de mogelijke bloedverdunnende eigenschappen van Lion’s Mane kan het nodig zijn om het gebruik ten minste twee weken voor een geplande operatie te stoppen. Zorg ervoor dat je chirurg weet dat je Lion’s Mane hebt gebruikt.

7. Kun je high worden van het gebruik van Lion’s Mane?

Lion’s Mane is geen hallucinogene paddenstoel en bevat geen psilocybine of andere psychoactieve ingrediënten. Het consumeren van Lion’s Mane kan dus geen psychedelische reactie geven. Ook heeft volgens onze informatie ‘microdoseren’ van Lion’s Mane vrij weinig zin – juist omdat Lion’s Mane geen psychoactieve stoffen bevat. Van lichte stimulerende effecten is er dan geen sprake, aangezien Lion’s Mane geen stimulerend middel is.

8. Kunnen kinderen Lion’s Mane gebruiken?

Volgens onze informatie moeten kinderen voorzichtig zijn met het gebruik van supplementen. Ze zijn vaak niet specifiek getest op kinderen en de effecten op hun groei en ontwikkeling zijn dus onbekend. Het beste is om een arts te raadplegen voordat je het aan kinderen geeft.

9. Kun je Lion’s Mane combineren met andere paddenstoelen supplementen?

Ja, dat kan heel goed. Verschillende paddenstoelen supplementen bieden verschillende voordelen voor je gezondheid en lichaam. De combinatie van paddenstoelen werkt synergetisch, dat wil zeggen dat ze elkaars effect versterken. Veel van onze klanten combineren verschillende paddenstoelen voor verschillende doeleinden. 

Je kunt bijvoorbeeld Lion’s Mane gebruiken voor mentale helderheid en Reishi voor een optimale nachtrust. Lees ook ons uitgebreide artikel over de beste manieren om paddenstoelen supplementen te combineren.

10. Waar kun je veilig Lion’s Mane kopen?

MushPeak biedt uitsluitend hoogwaardige, biologische Lion’s Mane supplementen, zowel in 8:1 dubbel extract als in 1:1 poeder. Het verschil daartussen lees je in ons artikel over poeders en extracten

Wij zijn zo transparant mogelijk over de kwaliteit van onze paddenstoelen supplementen, daarom vind je op al onze productpagina’s de labresultaten van de producten. Elke batch paddenstoelen supplementen laten wij namelijk controleren op kwaliteit, pesticiden, zware metalen en giftige stoffen.

vrouw die lion's mane nadelen voorkomt door bij MushPeak te kopen

Samenvattend

Hoewel Lion’s Mane veel voordelen biedt, zijn er net als bij elk product ook mogelijke nadelen.

  • Mensen met een allergie voor paddenstoelen kunnen allergische reacties krijgen, zoals huiduitslag of ademhalingsmoeilijkheden. Daarom is het raadzaam om eerst je huisarts te raadplegen, vooral als je medicijnen gebruikt of een medische aandoening hebt. Lion’s Mane kan mogelijk een bloedverdunnend effect hebben en de bloedsuikerspiegel verlagen, wat extra voorzichtigheid vereist bij het gebruik van bloedverdunners of medicijnen voor diabetes.
  • Er zijn geen studies gedaan naar de veiligheid van Lion’s Mane tijdens zwangerschap of borstvoeding, dus het gebruik ervan wordt in deze periodes afgeraden.
  • Het dagelijks gebruik van Lion’s Mane wordt over het algemeen als veilig beschouwd, mits je geen allergieën hebt en de aanbevolen dosering volgt.
  • Kinderen zouden voorzichtig moeten zijn met supplementen, omdat de effecten op hun groei en ontwikkeling onbekend zijn. Voor hen is het altijd het beste om een arts te raadplegen.
  • Er zijn geen bekende psychoactieve stoffen in Lion’s Mane, dus je kunt er niet high van worden.
  • De combinatie met andere paddenstoelen supplementen is mogelijk en kan zelfs synergetische voordelen bieden.

Kies altijd voor biologische Lion’s Mane supplementen

Als je Lion’s Mane gebruikt, zorg er dan voor dat je het koopt bij betrouwbare leveranciers zoals MushPeak. Wij laten de kwaliteit van onze producten grondig testen door externe laboratoria en bieden je transparante labresultaten aan. Door goed geïnformeerd te blijven en advies van een arts in te winnen, kun je optimaal profiteren van de voordelen van Lion’s Mane en mogelijke nadelen van Lion’s Mane vermijden.

Ontdek onze paddenstoelen!

Meer lezen over Lion’s Mane

Disclaimer

Supplementen mogen niet worden gebruikt ter vervanging van gevarieerde voeding, een gezonde levensstijl of voor het behandelen van een ziekte. Houd dit product buiten het bereik van kinderen. Raadpleeg bij ziekte, zwangerschap of onduidelijkheid altijd je huisarts. De informatie op deze website is alleen bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en kan niet worden beschouwd als medisch advies. Hoewel de traditionele Chinese geneeskunde al duizenden jaren bestaat en bij talloze mensen is getest, maakt MushPeak geen claims die wijzen op een bewezen geneeskrachtige werking van kruiden of paddenstoelen. Dit is in verband met de huidige EU-wetgeving. Gedetailleerde informatie over paddenstoelen is beschikbaar via openbare bronnen op internet. Neem gerust contact met ons op bij vragen.

Logo

We zijn online en helpen je Graag!

Select your language:
Nederlands English