Your Cart
0 Artikel | 0.00
×
...

Paddenstoelen als fitness supplementen (Top 5)

| Leestijd 8 Minuten

De beste fitness supplementen vind je in natuurlijke voeding. Zeker als je ‘maar’ tot vijf keer per week sport en geen professioneel atleet bent. Volgens het Voedingscentrum hebben de meeste sporters niet eens supplementen zoals creatine of eiwitshakes nodig. Wat wel belangrijk is, is een gevarieerd dieet dat je darmen ondersteunt en ontstekingen vermindert of voorkomt.

Medicinale paddenstoelen kunnen hierbij een waardevolle toevoeging vormen. Hoe? Dat bespreken we in dit artikel.

Medicinale paddenstoelen kunnen de spijsvertering ondersteunen

Medicinale of functionele paddenstoelen, zoals Turkey Tail, Cordyceps, Lion’s Mane, Chaga en Reishi, bevatten prebiotische vezels die gunstig zijn voor de darmen. Deze vezels dienen als voedsel voor de ‘goede’ bacteriën in je darmen, waardoor ze kunnen bijdragen aan een gezonde darmflora en een evenwichtige spijsvertering.

Bovendien hebben medicinale paddenstoelen ontstekingsremmende eigenschappen. Door ontstekingen in de darmen te verminderen, kunnen paddenstoelen helpen bij het verlichten van symptomen zoals buikpijn, opgeblazen gevoel en diarree.

Waarom gezonde darmen cruciaal zijn voor sporters

sporter die zich afvraagt wat de beste natuurlijke fitness supplementen zijn

Gezonde darmen vormen de basis van je welzijn, zowel fysiek als mentaal. Voor sporters is het belangrijk om een goede spijsvertering te hebben om verschillende redenen:

  • De absorptie van voedingsstoffen. Tijdens het sporten heeft je lichaam een verhoogde behoefte aan voedingsstoffen, zoals eiwitten, koolhydraten en vetten. Een gezonde spijsvertering zorgt ervoor dat ze goed worden afgebroken en geabsorbeerd.
  • Productie van energie. Koolhydraten zijn de belangrijkste bron van energie tijdens het sporten. Gezonde darmen kunnen koolhydraten efficiënt afbreken tot glucose, dat vervolgens door je lichaam kan worden gebruikt als brandstof.
  • Optimale sportprestaties. Ontstekingen in de darmen kunnen gepaard gaan met symptomen zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel, diarree of constipatie. Die klachten kunnen je sportprestaties negatief beïnvloeden. Je energie kan afnemen en misschien heb je niet eens zin om naar de sportschool te gaan.
  • Herstel van spieren. Na een intensieve training hebben je spieren tijd nodig om te herstellen en te groeien. Een gezonde spijsvertering zorgt voor een efficiënte afbraak en opname van eiwitten, die essentieel zijn voor spierherstel.
  • Voorkomen van ziektes. Chronische darmontstekingen worden in verband gebracht met een verhoogd risico op gezondheidsproblemen op de lange termijn, waaronder hartziekten, type 2 diabetes en neurodegeneratieve aandoeningen.

(On)verdraagzaamheid van fitness supplementen

Stel dat je regelmatig eiwitshakes gebruikt, maar je intolerant bent voor lactose en dit ontstekingen veroorzaakt in je darmen, dan zal het gebruik van de eiwitshakes je niet veel voordelen opleveren. Het is dus belangrijk om te kijken hoe jouw lichaam reageert op bepaalde fitness supplementen. 

5 medicinale paddenstoelen als fitness supplementen

Medicinale paddenstoelen als natuurlijke fitness supplementen kunnen enorm veel gezondheidsvoordelen bieden. Ze kunnen het immuunsysteem ondersteunen en hebben ontstekingsremmende eigenschappen die je spijsvertering ten goede kunnen komen. 

Hier zijn vijf populaire medicinale paddenstoelen die vaak worden gebruikt door sporters en atleten.

1. Cordyceps voor meer energie tijdens het sporten

Onderzoek heeft aangetoond dat Cordyceps de zuurstofopname verbetert, waardoor de longcapaciteit en het uithoudingsvermogen toenemen. Daardoor kun je ook minder snel moe worden tijdens het sporten. Veel sportproducten bevatten Cordyceps vanwege de cordycepine, wat de energie verhoogt. 

Cordyceps wordt vaak gebruikt door atleten om de prestaties te verbeteren en het herstel te versnellen. In een onderzoek uit 2022 werd aangetoond dat het dagelijks innemen van 2 gram Cordyceps gedurende een periode van 12 weken de prestaties van marathonlopers verbeterde.

2. Turkey Tail voor een goede spijsvertering

Turkey Tail (Trametes versicolor) staat bekend om zijn ondersteuning van het immuunsysteem en bevordering van een gezonde spijsvertering. Het bevat bioactieve verbindingen zoals polysacchariden en antioxidanten die gunstig zijn voor de gezondheid van de darmen.

3. Reishi voor een betere nachtrust en spierherstel

Reishi staat bekend om zijn immuunversterkende eigenschappen en wordt vaak gebruikt om stress te verminderen, de slaap te verbeteren en het algemene welzijn te bevorderen. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde spijsvertering.

4. Chaga voor bescherming tegen vrije radicalen

Wanneer je lichaam onder druk staat, zoals bij intensieve lichaamsbeweging, produceert het meer vrije radicalen. Die vrije radicalen richten schade aan cellen en weefsels aan, maar je lichaam maakt ook antioxidanten aan om die schade tegen te gaan – en het haalt antioxidanten uit voeding. 

Zo staat Chaga bekend om zijn krachtige antioxidante eigenschappen, wat het een uitstekend fitness supplement maakt om je immuunsysteem te ondersteunen.

5. Lion’s Mane voor focus en het verminderen van ontstekingen

Lion’s Mane staat bekend om zijn vermogen om de cognitieve functie te verbeteren en het geheugen te ondersteunen. Het kan ook helpen bij het verminderen van ontstekingen en het ondersteunen van een gezonde spijsvertering, wat gunstig kan zijn voor algemeen welzijn en prestaties.

Combineren van paddenstoelen voor sporters

Paddenstoel supplementen kun je ook heel goed combineren, zolang je niet meer dan twee capsules per dag in totaal neemt. Ze werken synergetisch, wat betekent dat ze elkaars effect versterken.

Wil je daar meer over lezen? Bekijk dan dit artikel over de beste combinaties van paddenstoel supplementen.

Cordyceps en Lion’s Mane voor betere fysieke prestaties en focus

De combinatie van Cordyceps en Lion’s Mane kan helpen bij het verbeteren van de fysieke prestaties, het vergroten van het uithoudingsvermogen en het ondersteunen van de cognitieve functies. 

Reishi en Chaga voor een snel herstel en sterk immuunsysteem

Om je immuunsysteem te ondersteunen en spierherstel te bevorderen, kun je een combinatie van Reishi en Chaga gebruiken. Reishi kan stress verminderen en de slaapkwaliteit verbeteren, waardoor je spieren zich sneller herstellen. De antioxidanten in Chaga kunnen je immuunsysteem ondersteunen bij het bestrijden van de vrije radicalen.

Biologische paddenstoel supplementen kopen

Boost je sportprestaties met de kracht van paddenstoel supplementen, de beste natuurlijke fitness supplementen in onze opinie. Ontdek nu onze selectie van biologische paddenstoel supplementen van topkwaliteit. Elke batch is grondig getest, zodat je weet wat je krijgt.

Ontdek onze paddenstoelen!

Meer lezen over paddenstoelen

Disclaimer

Supplementen mogen niet worden gebruikt ter vervanging van gevarieerde voeding, een gezonde levensstijl of voor het behandelen van een ziekte. Houd dit product buiten het bereik van kinderen. Raadpleeg bij ziekte, zwangerschap of onduidelijkheid altijd je huisarts. De informatie op deze website is alleen bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en kan niet worden beschouwd als medisch advies. Hoewel de traditionele Chinese geneeskunde al duizenden jaren bestaat en bij talloze mensen is getest, maakt MushPeak geen claims die wijzen op een bewezen geneeskrachtige werking van kruiden of paddenstoelen. Dit is in verband met de huidige EU-wetgeving. Gedetailleerde informatie over paddenstoelen is beschikbaar via openbare bronnen op internet. Neem gerust contact met ons op bij vragen.

Logo

We zijn online en helpen je Graag!

Select your language:
Nederlands English