Your Cart
0 Artikel | 0.00
×
...

Persoonlijke Chaga ervaringen (90 dagen test)

| Leestijd 9 Minuten

In de reeks persoonlijke ervaringen met Chaga, Lion’s Mane, Turkey Tail, Reishi en Cordyceps, komt deze week Chaga aan de beurt. Wat ervaart onze editor na een test van 90 dagen? Wat zeggen onze klanten over Chaga? En wat vinden we online aan ervaringen met deze bijzondere paddenstoel (zwam, eigenlijk)? Je leest het hieronder.

Is Chaga onzin?

vrouw die zich afvraagt of chaga onzin is of niet

Sommige mensen denken dat Chaga onzin is. Dat klopt ook, als iemand zou zeggen dat Chaga, of functionele paddenstoelen in het algemeen, een wondermiddel is tegen kanker of andere ziektes. Dat soort statements doen wij niet en wij adviseren om gezondheidsproblemen altijd met je huisarts te bespreken.

Waar we wel naar kijken, is naar wat wetenschappelijk onderzoek zegt over paddenstoelen als Chaga, Turkey Tail, Cordyceps, Lion’s Mane en Reishi. De Big Five van de functionele paddenstoelen. En de studies die positieve resultaten laten zien, nemen gestaag toe

Wetenschappelijke studies naar Chaga laten positieve resultaten zien

Zo tonen verschillende studies aan dat Chaga darmklachten en ontstekingen kan verminderen en zelfs haaruitval kan voorkomen.

Wel is het goed om te weten dat die onderzoeken zich nog in een vroeg stadium bevinden, veelal op dieren zijn gedaan en dat er veel meer onderzoek nodig is om resultaten te bevestigen. Bovendien is elk lichaam anders, dus om te zeggen dat één ding werkt voor iedereen is onrealistisch – en naïef.

Wil je je verdiepen in resultaten van wetenschappelijke studies naar Chaga? In onze uitgebreide kennisbank kun je meer lezen over de wetenschap, werking en voordelen van Chaga (en andere paddenstoelen). Laten we voor nu even kijken naar de persoonlijke ervaringen van mensen buiten het laboratorium.

Chaga ervaringen: wat merken onze klanten?

een afbeelding van chaga voor de ervaringen van onze klanten

“Dat Chaga je weerstand versterkt, geloof ik wel!”

Joris: “Ik slik chaga nu een jaar en merk er niets van, maar ik ben ook al een jaar niet ziek geweest. Dat was daarvoor minstens vier keer per jaar, elke keer als het seizoen veranderde, lag ik weer in bed te snotteren. Aangezien chaga bekend staat om het versterken van je weerstand, kan het heel goed dat het daardoor komt!”

“Chaga combineer ik met Lion’s Mane”

Zita: “Ik ben net een paar dagen aan het supplementeren met chaga, ik doe 1 capsule per dag in plaats van 2 omdat ik het ook combineer met lion’s mane. Gezien het vooral op de darmen werkt verwacht ik dat de ontwikkelingen wat langzamer te zien zijn.”

Een kanttekening: de meeste mensen ervaren effecten pas na een maand of drie, niet na slechts enkele dagen. Over drie maanden zullen we aan Zita vragen wat ze merkt van Chaga en updaten we dit artikel.

Een test van 90 dagen met Chaga: wat ervaarde onze editor?

Onze editor is op een missie om zelf te ervaren wat Chaga en onze andere functionele paddenstoelen supplementen voor haar doen. Dit zijn haar ervaringen met Chaga:

“Al sinds ik klein was, was ik minstens vijf keer per jaar ziek. Ik had vaak oorontsteking. Daar groeide ik overheen op mijn elfde, maar rond mijn vijfentwintigste kreeg ik last van chronische darmklachten. Daardoor werd ik nog vaker ziek, ik lag om de twee maanden op bed voor een paar dagen.”

“Drie maanden geleden begon ik met Chaga en ik ben sindsdien niet één keer ziek geweest. Dat vind ik erg bijzonder! Normaal gesproken ben ik net een cavia die als ze even op de tocht staat, bijna dood neervalt.”

“Daarnaast heb ik voller haar lijkt het wel. Mijn haarlijn is al een paar jaar aan het terugtrekken en vorig jaar had ik best diepe inhammen, wat me erg verdrietig maakte. Nu lijkt het alsof het iets is teruggegroeid, er zitten allemaal babyhaartjes die er eerst niet zaten.”

Maand 1: “Merkte vrij weinig van Chaga, maar ook geen bijwerkingen”

“In de eerste maand merkte ik geen verschil, ik was net ziek geweest, dus extra reden voor mij om Chaga te proberen. Eventuele bijwerkingen heb ik niet gemerkt.”

Maand 2: “Ik voelde me sterker en energieker”

“Ik wilde al een tijd lang naar de sportschool om gewichten te heffen. Dat schijnt goed te zijn voor vrouwen. Maar omdat ik steeds verkouden was ging ik niet. Ik had er geen zin in, laat staan dat ik de energie had om met gewichten te sjouwen. Vaak hebben sportscholen ook harde muziek op, waar ik al helemaal geen behoefte aan had.”

“Maar om de een of andere reden (door Chaga?) voelde ik me in de tweede maand sterker dan in de eerste maand. Ik voelde me nog steeds goed, was niet verkouden en had ook geen darmproblemen. Dus ik ben naar de sportschool gegaan! Voor de eerste en zeker niet de laatste keer.”

Maand 3: “Drie keer in de week in de sportschool (dankzij Chaga?)”

“In maand drie ben ik drie keer in de week naar de sportschool gegaan. Dat heb ik nog nooit meegemaakt! En nu ga ik nog steeds drie keer in de week, we zijn een paar maanden verder terwijl ik dit schrijf. Maar Chaga blijf ik slikken, ik ben heel benieuwd hoe lang het duurt voordat ik weer eens ziek wordt, maar voorlopig gaat het supergoed!”

Andere ervaringen met Chaga

Hoewel er veel anekdotes en reviews zijn te vinden van mensen die zich sterker voelen met Chaga, zijn er ook mensen die andere ervaringen met Chaga hebben. Bij sommige mensen versnelt het hun spijsvertering, ze moeten vaker naar de wc. 

Andere mensen merken dat hun geheugen beter is, dat ze minder allergisch zijn geworden, dat ze beter kunnen slapen en dat ze zich minder zenuwachtig voelen

Hoe weet je of je goede kwaliteit Chaga hebt?

Wil je Chaga zelf proberen, dan raden we je aan om uitsluitend voor supplementen op basis van biologische Chaga vruchtlichamen te kiezen die in streng gecontroleerde omstandigheden zijn gekweekt. Fungi absorberen veel stoffen uit hun omgeving, en die wil je niet in je lichaam hebben.

Bij MushPeak vind je daarom alleen paddenstoelen supplementen op basis van hoogwaardige biologische vruchtlichamen, die we uitgebreid laten testen door externe laboratoria van derden. We laten onze supplementen testen op belangrijke voedingsstoffen (zoals bèta-glucanen en alfa-glucanen), zware metalen, pesticiden en besmettingen. Die testresultaten kun je zelf inzien op onze productpagina’s.

Test pure biologische Chaga supplementen voor jezelf

Bekijk onze Chaga en ontdek zelf wat deze ‘koning der paddenstoelen’ voor jou doet. Heb je vragen? Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Ontdek onze paddenstoelen!

Meer lezen over functionele paddenstoelen

Disclaimer

Supplementen mogen niet worden gebruikt ter vervanging van gevarieerde voeding, een gezonde levensstijl of voor het behandelen van een ziekte. Houd dit product buiten het bereik van kinderen. Raadpleeg bij ziekte, zwangerschap of onduidelijkheid altijd je huisarts. De informatie op deze website is alleen bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en kan niet worden beschouwd als medisch advies. Hoewel de traditionele Chinese geneeskunde al duizenden jaren bestaat en bij talloze mensen is getest, maakt MushPeak geen claims die wijzen op een bewezen geneeskrachtige werking van kruiden of paddenstoelen. Dit is in verband met de huidige EU-wetgeving. Gedetailleerde informatie over paddenstoelen is beschikbaar via openbare bronnen op internet. Neem gerust contact met ons op bij vragen.

Logo

We zijn online en helpen je Graag!

Select your language:
Nederlands English