Your Cart
0 Artikel | 0.00
...

Persoonlijke Lion’s Mane ervaringen (dit gebeurde er na 90 dagen)

| Leestijd 10 Minuten

In dit artikel delen we enkele persoonlijke ervaringen met Lion’s Mane. Zowel van onze klanten als van onszelf. Niet iedereen heeft dezelfde ervaring, aangezien elk lichaam anders is. Het doel van dit artikel is om zo goed mogelijk inzicht te geven in de diverse effecten die mensen ervaren met dit bijzondere paddenstoel supplement.

Waarvoor gebruiken mensen Lion’s Mane supplementen?

Veel mensen die Lion’s Mane supplementen nemen, doen dat om hun geheugen, stemming en/of focus te verbeteren. De Lion’s Mane paddenstoel, pruikzwam in het Nederlands, wordt ook wel beschouwd als nootropic (een stof die cognitieve functies kan verbeteren).

Resultaten van verschillende wetenschappelijke onderzoeken wijzen op de mogelijke positieve effecten van Lion’s Mane op het gemoed en de cognitieve functies. Er zijn enkele studies die suggereren dat Lion’s Mane depressieve gevoelens en angstgevoelens kan verminderen (1, 2).

Ook suggereren enkele studies dat Lion’s Mane neuroprotectieve eigenschappen heeft (3, 4). Dit wil zeggen dat het de groei van zenuwcellen in de hersenen kan stimuleren, wat belangrijk is voor mentaal herstel en het verminderen van het risico op neurodegeneratieve aandoeningen, zoals Alzheimer en Parkinson.

Lion’s Mane ervaringen: wat zeggen onze klanten?

We hebben een aantal van onze klanten gevraagd naar hun ervaring met onze Lion’s Mane supplementen. Dit is wat ze zeiden:

Geert: “Er is veel hype online over Lion’s Mane, dus ik dacht ik probeer het uit en zonder al te veel verwachtingen omdat het maar een supplement is, haha. Maar (en dit is zeker geen placebo) mijn focus en toegang tot mijn korte- en langetermijngeheugen zijn verbeterd. Geen extreme veranderingen, maar ik merk wel dat ik dingen sneller herinner, onthoud en gemakkelijker uit mijn woorden kom.”

Dani: “Veel supplementen hebben totaal geen effect op mij. Maar bij bij Lion’s Mane merk ik duidelijk verschil. Ik heb meer focus, zit lekkerder in mijn vel en mijn brainfog lijkt ook over te zijn.”

Mirthe: “Ik had last van tintelende voeten vanwege zenuwschade. Op internet las ik wat over Lion’s Mane en de ervaringen van mensen met dit supplement. En ik keek natuurlijk ook naar onderzoek. Vier maanden geleden bestelde ik Lion’s Mane bij MushPeak, en daarbij nam ik elke dag vitamine B1. Op dit moment voelen mijn voeten vele malen beter en ik hoop dat dit zo blijft!”

Wat onze editor ervaarde na 90 dagen Lion’s Mane

ervaringen met pruikzwam

“In 2020 had ik last van chronische buikproblemen en een negatieve stemming,” vertelt Jessica, onze editor.

“Door mezelf te verdiepen in darmgezondheid, kwam ik erachter dat zo’n 80-90 procent van je serotonine, je gelukshormoon, in je darmen wordt geproduceerd. Als je chronische darmontstekingen hebt, dan kan dat je gemoed ook beïnvloeden. Ik besloot dus mijn dieet rigoureus om te gooien en het mijn spijsvertering zo makkelijk mogelijk te maken.”

“Door een paar weken gewoon wat simpeler te eten, merkte ik al snel een verschil. Een halfjaar later had ik het gevoel dat alles wat meer in balans was.”

“Toch had ik nog regelmatig problemen met mijn concentratie. Ik verloor vaak snel mijn focus en vergat tien keer op een dag wat ik wilde doen zodra ik een andere kamer binnenliep.” 

“Ik heb wel eens eerder supplementen genomen, maar op dat moment nam ik helemaal niets. Toen kwam ik in aanraking met paddenstoelen supplementen. En nadat ik alle ervaringen had gelezen van mensen die Lion’s Mane hadden gebruikt, besloot ik het ook te proberen.”

“Ik geloof niet zo in testen van 30 dagen, dat is volgens mij te kort om echt een verschil te merken. Daarom ging ik voor 90 dagen. In het begin van de eerste maand voelde ik nog niet echt veel verschil. Mijn energielevel was hetzelfde, mijn stoelgang was hetzelfde en mijn concentratie was hetzelfde.”

Maand 1: “Tegen het eind van de maand sliep ik beter”

“Tegen het eind van de eerste maand, merkte ik wel dat ik meer energie begon te krijgen. Ik sliep ook beter. Of dit aan Lion’s Mane te danken is, geen idee. Onderzoek zegt wel dat het de slaapkwaliteit kan verbeteren, dus de kans is groot dat het door Lion’s Mane kwam.”

Maand 2: “Ik hoefde niet meer 80 keer in mijn agenda te kijken”

“Maand twee was al een stuk duidelijker. Normaal gesproken vind ik het lastig om verschillende taken tegelijkertijd te doen, maar nu was dat veel minder. Ook mijn concentratie en geheugen verbeterde. Ik hoefde niet meer 80 keer in mijn agenda te kijken of ik afspraken had staan, want ik had alles in mijn hoofd.”

Maand 3: “Heel positieve ervaring met Lion’s Mane”

“In maand drie sliep ik nog steeds goed door. De keren dat ik iets vergat namen af, en ik ben begonnen met trainen voor de marathon. Dat had ik me daarvoor echt niet kunnen voorstellen.”

“Mijn ervaring met Lion’s Mane is een heel positieve geweest. Ik ben ook andere paddenstoelen supplementen aan het nemen nu, waaronder Cordyceps. Die combinatie van Lion’s Mane en Cordyceps werkt voor mij enorm goed. Om te kijken wat het voor anderen doet, raad ik mensen zeker aan om het zelf te proberen.”

Zijn er ook nadelen aan Lion’s Mane?

Niets is alleen maar positief. Er zijn altijd mensen die niets merken van een supplement of er niet goed bij varen. Tot nu toe hebben we van onze klanten alleen maar positieve reacties gekregen over Lion’s Mane, en wij zijn er zelf ook erg tevreden over. Voor zover bekend heeft Lion’s Mane ook niet veel bijwerkingen.

Een snelle zoektocht op het internet laat zien dat er wel mensen zijn met negatieve ervaringen. Dit gaat vooral om mensen met sterke allergieën. Lion’s Mane kan mogelijk interageren met bepaalde medicijnen, waaronder antihistamine. Antihistamine wordt gebruikt om allergische reacties te behandelen en kan slaperigheid veroorzaken als bijwerking.

Lion’s Mane zou het effect van antihistaminica kunnen versterken, waardoor iemand nog slaperiger kan worden – vooral bij hoge doses. Dus als je medicijnen gebruikt, vraag dan altijd aan je huisarts of je ze kan combineren met supplementen (wat voor supplementen dan ook). 

Probeer zelf biologische Lion’s Mane van topkwaliteit 

Van alles dat wij gehoord, gelezen en ontdekt hebben, zijn veruit de meeste ervaringen met Lion’s Mane enorm positief. Om het zelf te proberen, raden we je aan om voor biologische Lion’s Mane supplementen te kiezen die uitgebreid zijn getest door externe laboratoria van derden, zoals die van MushPeak. Wij zijn de enige mushroom webshop in Europa die zijn paddenstoelen supplementen laat testen. Op onze productpagina’s kun je de labresultaten bekijken. Heb je vragen? Neem vooral contact met ons op!

Ontdek onze paddenstoelen!

Meer lezen over pruikzwam

Disclaimer

Supplementen mogen niet worden gebruikt ter vervanging van gevarieerde voeding, een gezonde levensstijl of voor het behandelen van een ziekte. Houd dit product buiten het bereik van kinderen. Raadpleeg bij ziekte, zwangerschap of onduidelijkheid altijd je huisarts. De informatie op deze website is alleen bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en kan niet worden beschouwd als medisch advies. Hoewel de traditionele Chinese geneeskunde al duizenden jaren bestaat en bij talloze mensen is getest, maakt MushPeak geen claims die wijzen op een bewezen geneeskrachtige werking van kruiden of paddenstoelen. Dit is in verband met de huidige EU-wetgeving. Gedetailleerde informatie over paddenstoelen is beschikbaar via openbare bronnen op internet. Neem gerust contact met ons op bij vragen.

Referenties

  1. Mayumi Nagano, Kuniyoshi Shimizu, Ryuichiro Kondo, Chickako Hayashi, Daigo Sato, Katsuyuki Kitagawa, & Koichiro Ohnuki. (2010). Reduction of depression and anxiety by 4 weeks Hericium erinaceus intake. Biomedical Research, 31(4):231-237. https://doi.org/10.2220/biomedres.31.231
  2. Chong P.S., Fung M-L, Wong K.H., & Lim L.W. (2020). Therapeutic Potential of Hericium erinaceus for Depressive Disorder. International Journal of Molecular Sciences, 21(1):163. https://doi.org/10.3390/ijms21010163
  3. Wong, K. H., Naidu, M., David, P., Abdulla, M. A., Abdullah, N., Kuppusamy, U. R., & Sabaratnam, V. (2011). Peripheral Nerve Regeneration Following Crush Injury to Rat Peroneal Nerve by Aqueous Extract of Medicinal Mushroom Hericium erinaceus (Bull.: Fr) Pers. (Aphyllophoromycetideae). Evidence-based complementary and alternative medicine: eCAM, 2011, 580752. https://doi.org/10.1093/ecam/neq062
  4. Ryu S., Kim H.G., Kim J.Y., Kim S.Y, & Cho K-O. (2018). Hericium erinaceus Extract Reduces Anxiety and Depressive Behaviors by Promoting Hippocampal Neurogenesis in the Adult Mouse Brain. Journal of Medicinal Food, 21(2).
Logo

We zijn online en helpen je Graag!

Select your language:
Nederlands English