Your Cart
0 Artikel | 0.00
×
...

Verschillende Cordyceps ervaringen (+ eigen 90 dagen test)

| Leestijd 9 Minuten

Vandaag behandelen we de verschillende ervaringen met Cordyceps. We kijken naar persoonlijke anekdotes, wat onze klanten hebben gedeeld en wat er bij een van onze teamleden gebeurde nadat zij 90 dagen lang Cordyceps nam. 

Top 3 mogelijke voordelen van Cordyceps supplementen

een krachttrainer die positieve ervaringen met cordyceps heeft

1. Verhogen van de energie

Cordyceps staat bekend als paddenstoel die de energie verhoogt en het uithoudingsvermogen verbetert. Het is een favoriet supplement onder sporters en atleten. Onderzoek laat zien dat Cordyceps supplementen de zuurstofopname kunnen verbeteren, waardoor je minder snel vermoeid raakt tijdens krachttraining of duursporten.

Je spieren hebben zuurstof nodig om energie te produceren voor samentrekkingen. Een verbeterde zuurstofopname kan ervoor zorgen dat je spieren efficiënter zuurstof gebruiken. Zo kun je meer herhalingen doen in de sportschool of langere afstanden afleggen tijdens het hardlopen, zwemmen en andere cardiovasculaire activiteiten.

2. Versterken van het immuunsysteem

Daarnaast heeft Cordyceps adaptogene en ontstekingsremmende eigenschappen, wat het immuunsysteem kan versterken en ontstekingen in het lichaam kan verminderen. 

3. Verbeteren van seksuele prestaties

Tot slot wordt Cordyceps al eeuwenlang gebruikt in traditionele Chinese geneeskunde als een afrodisiacum en voor het verbeteren van de seksuele functie bij mannen en vrouwen.

Meer weten? Lees ons uitgebreide artikel over de voordelen en onderzoeken naar Cordyceps supplementen.

Cordyceps ervaringen van onze klanten

Roell: “Het Cordyceps extract van MushPeak heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik merk een toename van mijn vitaliteit en uithoudingsvermogen. Het is als een natuurlijke energieboost zonder de bekende crash van koffie. De combinatie met Lion’s Mane heeft mijn dagelijkse routine echt verbeterd.”

Kimberly: “Met Cordyceps heb ik meer energie, dat is me in de laatste drie maanden duidelijk geworden. Ik vind het een geweldig natuurproduct en blijf het voorlopig zeker nemen!”

Tom: “De afgelopen negen weken heb ik elke ochtend twee Cordyceps capsules genomen. In het begin merkte ik niet veel verschil. Ik ben aan het trainen voor de marathon, en liep eerst tien kilometer in 75 minuten. Nu doe ik het in 60. Ook blijf ik daarna meer energie houden voor de rest van de dag, wat heel fijn is.”

Wat een van onze teamleden ervaarde na 90 dagen Cordyceps

cordyceps capsules en andere paddenstoel supplementen

“Winters zijn voor mij best moeilijk. Ik kan niet zo goed tegen kou en ik voel me vaak moe in de winter. Dat heb ik altijd al gehad. Wat jammer is, aangezien ik veel van sporten hou. Ik ben graag buiten en zorg over het algemeen goed voor mijn lichaam,” vertelt een teamlid van MushPeak.

“Ik wilde daar afgelopen winter verandering in brengen, dus na alle positieve ervaringen met Cordyceps te hebben gelezen, besloot ik zelf de proef op de som te nemen. Onze editor had al een goede test met Lion’s Mane gedaan van 90 dagen, dus ik ging hetzelfde doen.”

Maand 1: “Kan dit door Cordyceps komen?”

“De laatste keer dat ik in de sportschool stond, was halverwege november. Op 15 december begon ik met de Cordyceps supplementen. Elke ochtend nam ik twee capsules bij mijn ontbijt.”

“In de eerste twee weken ging alles nog redelijk hetzelfde. Ik wilde wel naar de sportschool, maar ik ging niet. Kan ook komen doordat het kerst en nieuwjaar was. Maar als goede voornemen stond ik toch echt op 2 januari weer dumbbells te heffen. Na anderhalve maand! 

“Dat heb ik de rest van de maand volgehouden. Ik ben drie keer in de week gegaan. Zou dat door Cordyceps komen, of door mijn voornemen om het jaar weer fit te starten?”

Maand 2: “Zwaardere gewichten heffen”

“Ook in de tweede maand bleef ik drie keer in de week gaan. De gewichten waar ik mee trainde waren zwaarder geworden, als in: ik kon meer gewicht heffen. Daarna was ik lang niet zo moe als ik voorheen altijd was geweest, voordat ik met de supplementen begon.”

Maand 3: “Een van de vele positieve ervaringen met Cordyceps”

“Ik heb nu net de derde maand afgerond, en ik kan je vertellen: ik weet bijna zeker dat mijn toename in energie, uithoudingsvermogen en kracht aan Cordyceps is te danken. Mijn ervaringen met Cordyceps zijn erg positief geweest, en ik ben blij dat ik het heb geprobeerd.”

Wie kan beter geen Cordyceps gebruiken?

Hoewel de meeste mensen goede dingen ervaren met Cordyceps, zijn er ook mensen bij wie de paddenstoel een zenuwachtig effect teweegbrengt. Dit kan komen doordat Cordyceps stimulerende effecten kan hebben door de invloed op dopamine en adrenaline. 

Als je gevoelig bent voor stimulerende middelen, kun je beter één capsule per dag nemen of een ander paddenstoel supplement gebruiken (zie hieronder).

Ook kunnen mensen met auto-immuunziekten en mensen die een operatie moeten ondergaan, beter geen Cordyceps gebruiken. Weet je niet zeker of dit op jou van toepassing is? Raadpleeg dan altijd eerst je huisarts.

Alternatieve paddenstoel supplementen voor Cordyceps

Andere paddenstoelen supplementen die je kunt proberen als je gevoelig bent voor stimulerende middelen, zijn Chaga en Lion’s Mane. Lion’s Mane staat bekend om zijn mogelijke neuroprotectieve eigenschappen en het verbeteren van de concentratie.

Chaga is net als Cordyceps rijk aan ontstekingsremmende eigenschappen en wordt vaak gebruikt ter ondersteuning van het immuunsysteem. Je kunt paddenstoel supplementen ook combineren, zolang je de twee capsules per dag niet overschrijdt.

Kies jouw favoriete biologische paddenstoel supplementen uit

Bekijk onze biologische paddenstoelen supplementen, waaronder Cordyceps, Turkey Tail, Chaga, Lion’s Mane en Reishi. Elke batch laten wij uitvoerig testen door externe laboratoria, de testresultaten kun je op onze productpagina’s inzien. Vragen? Wij helpen je graag!

Ontdek onze paddenstoelen!

Meer lezen over functionele paddenstoelen

Disclaimer

Supplementen mogen niet worden gebruikt ter vervanging van gevarieerde voeding, een gezonde levensstijl of voor het behandelen van een ziekte. Houd dit product buiten het bereik van kinderen. Raadpleeg bij ziekte, zwangerschap of onduidelijkheid altijd je huisarts. De informatie op deze website is alleen bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en kan niet worden beschouwd als medisch advies. Hoewel de traditionele Chinese geneeskunde al duizenden jaren bestaat en bij talloze mensen is getest, maakt MushPeak geen claims die wijzen op een bewezen geneeskrachtige werking van kruiden of paddenstoelen. Dit is in verband met de huidige EU-wetgeving. Gedetailleerde informatie over paddenstoelen is beschikbaar via openbare bronnen op internet. Neem gerust contact met ons op bij vragen.

Logo

We zijn online en helpen je Graag!

Select your language:
Nederlands English