Your Cart
0 Artikel | 0.00
×
...

Zo koop je de beste paddenstoelen supplementen (5 tips om kwaliteit te herkennen)

| Leestijd 5 Minuten

Je wilt paddenstoelen supplementen kopen. Maar niet zomaar supplementen, nee, je wilt het beste van het beste. De meest pure, biologische en effectieve medicinale paddenstoelen. Waarom? Omdat je je lichaam en geest wilt optimaliseren, niet vergiftigen.

Het gevaar van niet-biologische, ongeteste paddenstoelen

hoe moet je de beste biologische paddenstoelen supplementen kopen?

Je hoeft echt niet de hoofdprijs neer te leggen voor pure, biologische functionele paddenstoelen. Maar je moet wel weten hoe je de beste kwaliteit herkent. Heb je namelijk paddenstoelen van slechte kwaliteit die niet biologisch zijn, niet zijn getest en hoogstwaarschijnlijk vol zitten met stoffen die je niet in je lichaam wilt hebben, dan hangen daar risico’s aan:

  • Verontreinigingen. Paddenstoelen kunnen gifstoffen uit de omgeving absorberen, zoals zware metalen en pesticiden. Niet-biologisch geteelde paddenstoelen hebben een hoger risico op verontreinigingen omdat ze worden blootgesteld aan kunstmatige chemicaliën en pesticiden tijdens de teelt.
  • Schimmels en bacteriën. Ongeteste paddenstoelen kunnen schimmels en bacteriën bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Dit kan komen doordat ze zijn gekweekt of verwerkt in onhygiënische omstandigheden.
  • Onvoorspelbare effectiviteit. Zijn paddenstoelen supplementen niet uitvoerig getest door externe laboratoria van derden? Dan weet je niet zeker wat de concentraties zijn van de werkzame stoffen, zoals de polysachariden en in het bijzonder de bèta-glucanen.
  • Allergenen. Bij onvoldoende testen op potentieel allergene stoffen weet je niet of het supplement wel veilig is voor mensen met allergieën, zoals gluten of bepaalde schimmels.
  • Onbetrouwbare informatie op het etiket. Zijn de paddenstoelen niet getest of gecertificeerd, dan kunnen producenten van alles zeggen op het etiket. Ze kunnen de samenstelling van de ingrediënten anders vermelden, wat kan leiden tot fouten in de dosering. Dat kan zelfs de veiligheid van het supplement in gevaar brengen.

Bekijk de labresultaten van onze paddenstoelen supplementen

Het is dus duidelijk om bij het kopen van paddenstoelen supplementen enkel te kiezen voor biologische en geteste paddenstoelen. Dat is de reden waarom wij (als enige mushroom webshop in Europa) onze paddenstoelen uitvoerig laten testen door externe laboratoria van derden. De labresultaten vind je op de productpagina’s van onze producten.

Waar zijn paddenstoelen supplementen goed voor?

waar zijn paddenstoelen supplementen goed voor?

Moet je dan Lion’s Mane kopen? Heb je juist baat bij Turkey Tail? Of is Chaga, Cordyceps of Reishi meer iets voor jou? Om dat te bepalen, helpt het om je eerst te verdiepen in de werking van medicinale paddenstoelen. Hieronder leggen we je kort uit wat onze paddenstoelen supplementen voor je kunnen doen.

5 tips voor het kopen van de beste paddenstoelen supplementen

Weet je welke functionele paddenstoelen jij wilt hebben? Dan is het nu tijd om te kijken hoe je de beste kwaliteit koopt. Stel jezelf deze vragen:

1. Zijn de paddenstoelen biologisch?

Biologische paddenstoelen, zoals de functionele paddenstoelen van MushPeak, worden geproduceerd zonder het gebruik van synthetische pesticiden en herbiciden. Door voor biologische paddenstoelen te kiezen, weet je dat je die stoffen niet in je lichaam krijgt.

Daarnaast suggereren sommige studies dat biologische voeding meer voedingsstoffen bevat dan voeding die niet biologisch is (1). In elk geval bevatten biologische paddenstoelen supplementen minder kunstmatige toevoegingen, conserveringsmiddelen en vulstoffen. Wil je een natuurlijker en puurder supplement, dan is het logisch om voor biologisch te kiezen.

2. Wat staat er op de ingrediëntenlijst?

lion's mane kopen

Sommige paddenstoelen supplementen bevatten toevoegingen, zoals cacao of maca. Dat versterkt de effectiviteit van de paddenstoelen niet, maar je betaalt wel meer voor die extra ingrediënten. Zonde als je het aan ons vraagt. Check de ingrediëntenlijst dus om zeker te weten dat jouw product uitsluitend is gebaseerd op de desbetreffende paddenstoel.

Ook kun je kijken naar de concentratie van werkzame stoffen, zoals de beta-glucanen en polysachariden. Bèta-glucanen vallen onder polysachariden, maar sommige producenten testen of vermelden enkel de polysachariden. In die gevallen kan het zijn dat het percentage bèta-glucanen in werkelijkheid lager is dan bijvoorbeeld de alpha-glucanen die ook onder polysachariden vallen.

Het is nog niet duidelijk in hoeverre alpha-glucanen bijdragen aan de gezondheidsvoordelen van functionele paddenstoelen. Wel is duidelijk dat bèta-glucanen een grote rol spelen. Het is dus handig om specifiek te kijken naar de bèta-glucanen!

3. Welke purificatie- en extractiemethoden zijn er gebruikt?

De purificatie- en extractiemethoden bepalen hoe effectief de paddenstoelen supplementen zijn. Hoe worden de paddenstoelen behandeld om de werkzame stoffen te extraheren? Dit is belangrijk, want niet elke methode is hetzelfde.

Er zijn een aantal stappen in het extraheren van de werkzame stoffen, die bestaan uit het toepassen van heet water of stoom en uit het toepassen van ethanol én water. Bij die laatste ontstaan de Dual Extracten, die zowel de wateroplosbare als de vetoplosbare verbindingen bevatten. Dit is niet per se beter dan de eerste stap. 

Wat wel belangrijk is, is dat er een goede temperatuur wordt gebruikt. Sommige bioactieve stoffen in de paddenstoelen zijn gevoelig voor hitte en verliezen hun werkzaamheid wanneer er te heet water of stoom wordt gebruikt. Daarom wordt voor de paddenstoelen supplementen van MushPeak een speciale ‘grinding’-methode toegepast, zodat alle voedingsstoffen intact blijven.

Lees meer over de verschillende purificatie- en extractiemethoden, en over het verschil tussen onze 1:1 poeders en Dual Extracten.

4. Zijn de paddenstoelen supplementen getest door externe laboratoria?

Om de kwaliteit en zuiverheid van de paddenstoelen supplementen te controleren, moeten ze door externe laboratoria worden getest. Daar wordt geverifieerd of de producten vrij zijn van verontreinigingen, zoals zware metalen, pesticiden en microbiële besmetting.

Externe laboratoria van derden opereren onafhankelijk, wat betekent dat hun testresultaten niet worden beïnvloed door commerciële belangen. Dat is belangrijk; het vergroot de objectiviteit en betrouwbaarheid van de testen. Ook moet je de resultaten van de testen kunnen inzien (zoals bij onze producten), anders weet je alsnog niets. 

5. Wat zeggen klanten over de kwaliteit en service?

Reviews van klanten zeggen over het algemeen veel over de kwaliteit van de producten en de service van het bedrijf. Die laatste is ook belangrijk; consumenten moeten goed worden behandeld en geadviseerd, anders doe je zaken met een bedrijf die zijn prioriteiten niet goed heeft gesteld. 

In de reviews kun je lezen wat mensen vinden over de effectiviteit van de paddenstoelen supplementen en of ze bijwerkingen hebben ervaren. Ook zie je welke klachten ze precies hebben opgelost met welke paddenstoelen. Zo begrijp je beter of het product voldoet aan jouw behoeften en verwachtingen.

De beste biologische paddenstoelen supplementen kopen doe je bij MushPeak

Natuurlijk voldoen de biologische paddenstoelen supplementen van MushPeak aan alle bovenstaande eisen. Wij weten zeker dat we kwaliteit bieden, omdat we werken met strenge kwaliteitscontroles. Wil je daar meer over lezen, bekijk dan meer informatie over onze kwaliteitscontrole. Of kies direct jouw favoriete supplementen uit!

Ontdek onze paddenstoelen!

Meer lezen over functionele paddenstoelen

Disclaimer

Supplementen mogen niet worden gebruikt ter vervanging van gevarieerde voeding, een gezonde levensstijl of voor het behandelen van een ziekte. Houd dit product buiten het bereik van kinderen. Raadpleeg bij ziekte, zwangerschap of onduidelijkheid altijd je huisarts. De informatie op deze website is alleen bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en kan niet worden beschouwd als medisch advies. Hoewel de traditionele Chinese geneeskunde al duizenden jaren bestaat en bij talloze mensen is getest, maakt MushPeak geen claims die wijzen op een bewezen geneeskrachtige werking van kruiden of paddenstoelen. Dit is in verband met de huidige EU-wetgeving. Gedetailleerde informatie over paddenstoelen is beschikbaar via openbare bronnen op internet. Neem gerust contact met ons op bij vragen.

Referenties

  1. Mona Elena Popa, Amalia Carmen Mitelut, Elisabeta Elena Popa, Andreea Stan, Vlad Ioan Popa. (2019). Organic foods contribution to nutritional quality and value. Trends in Food Science & Technology, 84, 15-18.
Logo

We zijn online en helpen je Graag!

Select your language:
Nederlands English